Képeslapmásolat küldése

 
A Zempléni Múzeum képeslapgyűjteményének darabjai jelenleg a hungaricana.hu oldalon érhetőek el, a Képeslap menüpont alatt. (https://gallery.hungaricana.hu/hu/SzerencsKepeslap/)
 
A Zempléni Múzeum működési szabályzata szerint az interneten közzé tett anyag tájékoztató jellegű, a képeslapgyűjteményéből származó lapok bármilyen célú felhasználása engedély- és térítésköteles. A képeslapok digitális másolatát  egyszeri alkalomra, meghatározott célú, elsősorban   nyomdai közlésre adhatjuk át, és a felhasználási engedély ideje korlátozott: 1 év, amely évente hosszabbítható. 
Amennyiben a felhasználó nagy felbontású, nyomdai kivitelezésre is alkalmas digitalizált változatot igényel, kérnie kell a múzeum engedélyét, és meg kell fizetnie a felhasználási díjat, amely jelenleg  október 1-jétől 2000 Ft+ÁFA /darab (elő- és hátoldal).

Képeslapjaink különböző honlapokon történő közlését nem támogatjuk, mert ott ezen feltételek nem teljesülhetnek, nem lehet biztosítani az egyszeri felhasználást. Kivételes esetben egyedi elbírálást követően engedélyezhetjük a honlapon történő közlést, ha a felhasználó vállalja, hogy a kép letöltése nem történhet meg az oldalról automatikusan, és a képet a Zempléni Múzeum vízjelével látják el. A honlapon történő közlés szabályzatban megállapított díja: 5000 Ft + ÁFA / kép / év.
 
A digitálisan rögzített kép rendelésének módja:
 
1. Az internetes képeslap katalógusból (http://postcards.hungaricana.hu/hu/) válassza ki a kívánt képet. A kép melletti adatbázisban szerepel a forrásintézmény neve és a képeslap leltári száma  a zárójelben ( a Zempléni Múzeum esetében ez egy hétjegyű azonosító szám). A Zempléni Múzeum csak azon képeslapok digitális másolatát tudja átadni, amelynek az intézmény a tulajdonosa, tehát a múzeum van megjelölve forrásintézménynek. Az azonosító szám  megadásával lehet a kívánt képet egyértelműen beazonosítani.
 
2. Töltse ki a megrendelő lapot, és küldje el a Zempléni Múzeum részére a kepeslap@szerencs.hu  címre, vagy a Zempléni Múzeum, 3900 Szerencs, Huszárvár u. 11.  postacímre.
 
3. A megrendelés alapján a múzeum kiállítja és megküldi a számlát.
 
4. A felhasználási díj beérkezése után az Ön által kért formában, interneten vagy CD-re írva elküldjük a kért képek digitális változatát és a  felhasználási engedélyt.

A képeslap(ok) leltári száma:*
Név:*
Cím:
Telefonszám:
-
E-mail cím:*
Milyen célra kívánja felhasználni a képeslapot?
Ellenőrzés:

A Zempléni Múzeum infrastrukturális fejlesztése az Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja  
(TIOP-1.2.1.A1-15/1-2015-0021)
által valósult meg.

© 2016 Zempléni Múzeum. All Rights Reserved.